dimarts, 11 d’octubre del 2011

PLENARI D'OCTUBRE

   Ahir dilluns es celebrava el plenari corresponent al mes d’octubre de l’Ajuntament de Vilafranca. En un dens ordre del dia s’abordaren aspectes econòmics, com el resultat del compte econòmic relatiu a 2010 o el balanç pressupostari de les festes d’agost, d’infraestructures, com els plans provincials per al 2011 o l’estat de les gestions sobre l’ermita de Sant Roc, o socials, com ara l’aprovació de les bases per a les ajudes a les ONG o l’inici del a tramitació de l’expedient per a la renovació del Jutge de Pau de la localitat. També es varen tractar dues mocions del PSOE relatives a l’impost de patrimoni i a la subvenció de la Diputació de Castelló d’un percentatge de la taxa de residus. En el despatx extraordinari va ser protagonista la reunió del Consell Escolar Municipal en la que es va abordar la difícil situació a la que els retalls de la Conselleria han portat al menjador escolar.
   En un clima molt més cordial que en el d’altres convocatòries, el primer punt de debat va ser el resultat econòmic de les festes patronals de l’agost. Si be coincidiren tots els regidors que les festes havien sigut un èxit de participació i d’organització, també coincidiren en la puntualització que va fer l’alcalde al voltant de les dificultats que suposa per a l’ajuntament assumir ara un deute aproximadament de 43.000€ que presentà coma balanç la comissió de 2011. La principal causa per a aquest desfasament pressupostari es presentà en les dimensions dels espectacles que es volen portar a terme, en un context social de dificultats econòmiques.
En un altre ordre de coses, tal i com va acordar el Consell de Benestar Social, es portaren al plenari les bases per a la convocatòria d’ajudes a les ONG. Aquestes compten amb una dotació pressupostaria de 8.500€; degut a l’especial situació de sequera i fam extrema que es viu en països com Somàlia, Djibuti, Kènia, Uganda o Etiòpia, zona coneguda com la Banya d’Àfrica, les bases prioritzen els projectes que tinguin dita zona com a àmbit d’actuació.
   Respecte a les mocions presentades pel partit socialista, comptà amb el recolzament i suport de tota la corporació la referida a la subvenció provincial a la taxa de residus, quina dotació no s’ha previst en el pressupost de la Diputació de Castelló, el que obligarà a l’ajuntament a fer-se càrrec aproximadament d’un 20% del total de la factura del municipi. En canvi, l’altra moció, que exigeix a la Generalitat el cobrament íntegre de l’impost de patrimoni aprovat en setembre pel govern central, tot i que comptà amb els vots favorables de la majoria socialista, suscità reticències en els altres grups municipals; així, per la seva banda el Partit Popular argumentada per part del seu portaveu Vicent Marín, que el plenari de l’ajuntament de Vilafranca no era el foro adient per a aquesta moció, optant els seus regidors per l’abstenció. D’altre costat, Plataforma per Vilafranca, qui també s’abstingué,  expressà la conveniència electoral de la moció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada