dimarts, 13 de setembre del 2011

PLE ORDINARI DEL MES DE SETEMBRE

Ahir dilluns, a les 19:00h, tenia lloc el plenari de l’ajuntament de Vilafranca corresponent al mes de setembre. Degut a la proximitat en l’anterior ple, l’ordre del dia només incloïa tres assumptes a tractar, a part dels protocolaris d’aprovació de l’acta anterior, decrets d’alcaldia i el torn de precs i preguntes.
El primer punt a mencionar fou presentat per la regidora Mª Teresa Garcia, del PSOE, qui expressava el malestar del seu grup polític i de l’equip de govern amb la subvenció concedida per la Generalitat Valenciana a l’escoleta infantil, l’antiga guarderia. En la seva argumentació, la regidora d’educació esgrimia que l’Ajuntament es veurà obligat a fer un esforç econòmic molt important per tal de cobrir les despeses de l’escoleta, donat que l’aportació de l’administració autonòmica només arriba als 13.000€, quan el pressupost de gestió en reflecteix 25.000€. Darrerament, l’escoleta ha assolit la construcció d’un nou edifici i l’adaptació a la normativa vigent, pel que les dotacions d’anys anteriors han quedat obsoletes.
A continuació, l’alcalde Òscar Tena encetava el punt al voltant de la creació de l’arxiu històric municipal, que s’ubicarà, en un futur, en l’edicifi de l’antic Ajuntament. Els tres grups municipals manifestaren la seva conformitat amb la creació de dit arxiu, considerant la importància de conservar el patrimoni històric. En aquest punt, el portaveu del grup municipal Plataforma per Vilafranca emplaçà a l’equip de govern a engegar periódicament fases de conservació del patrimoni immaterial, recollit sobretot de manera oral. Tots els regidors es mostraren favorables a aquestes iniciatives i s’emplaçaren a reunir-se per a aportar diverses maneres de conservar el patrimoni vilafranquí.
En tercer lloc es tractava la moció presentada pel grup municipal socialista, relativa als pressupostos de l’Estat i de la Comunitat Autònoma Valenciana. Així, el portaveu socialista i alcalde Òscar Tena relatà als regidors els projectes que estan pendent d’assignació pressupostària per part de les diferents administracions; es tracta de projectes llargament reivindicats com la SAMU 24h, el servei de fisioteràpia, la remodelació de la CV-15 d’Ares fins Pla de la Canà, l’ampliació dels col·lectors, la construcció del quarter de la Guàrdia Civil, etc.  En la seves intervencions, tant el PP com Plataforma per Vilafranca coincidiren en la necessitat de la reivindicació d’aquestes infraestructures, trobant a faltar, no obstant, un consens previ a la presentació de la moció per a que  tots tres grups haguessin acordat un mateix text que tingués més força en les administracions. La moció fou aprovada amb els vots favorables de PP i PSOE i l’abstenció de Plataforma per Vilafranca.
Per a concloure el ple es procedí al punt de precs i preguntes, on els retrets entre socialistes i populars feren pujar la tensió en la sala. Les preguntes del Partit Popular anaren dirigides al voltant de la Televisió de Vilafranca, el seu cost i el seu caire privat o públic, entre d’altres aspectes. Tant el portaveu socialista com el popular es retregueren assumptes com la gestió de Canal 9 o les intervencions a la premsa una vegada conclòs el ple.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada