dimarts, 19 d’abril del 2011

Èxit de participació en la I Assemblea Oberta

Primer acte de la Plataforma per Vilafranca de cara a les eleccions de 22 de maig

La I Assemblea Oberta d’aquesta nova formació política tenia lloc divendres 15 d’abril en la Casa Social, amb una nombrosa participació de la ciutadania vilafranquina. A més, l’acte servia per a la presentació de la llista que concorrerà a les municipals.

La Plataforma per Vilafranca enceta una nova manera de fer en la política local, incidint en la participació ciutadana i en el foment del diàleg. Des d’aquest esperit es convocava al veïnat de Vilafranca a la I Assemblea Oberta, en la que haurien de ser partícips. L’acte començava amb una presentació per part de Mario Escuder, número dos en la candidatura, de les diverses sensibilitats socials presents en la nova formació política; a més, Escuder incidia en  la descripció de l’aposta per la participació i la implicació en la política local, més enllà de les eleccions.

A continuació prenia la paraula Xavi Prats, candidat per la Plataforma a l’alcaldia de Vilafranca. Durant una breu intervenció comunicava al públic assistent els principals trets ideològics amb els que s’identifica la formació; això és, l’esquerra, l’ecologisme i el valencianisme. Des d’aquesta perspectiva, la Plataforma per Vilafranca compta amb el suport de la Coalició Compromís.

En tercer lloc, prenia protagonisme el públic assistent; de la mà de Yolanda Monfort, número tres en la llista municipal, s’encetava la part més participativa de l’assemblea. Amb el funcionament d’una dinàmica de grup, es repartiren fulls per a que la població vilafranquina reflectira, de manera escrita, les seves aportacions per a millorar el funcionament del municipi.

A continuació s’encetava un debat que comprenia les aportacions per escrit i les qüestions proposades de viva veu, en el que els membres de la Plataforma i la ciutadania de Vilafranca intercanviaren propostes i millores per a incorporar al programa polític.

Així doncs, es concloïa la I Assemblea Oberta de la Plataforma per Vilafranca. Els convocants agraïren la presència i la participació activa dels ciutadans, emplaçant-s’hi ambdós per a propers actes, ja sits en campanya electoral.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada