dijous, 28 d’abril del 2011

Foment de l'ocupació

Dintre de la Plataforma per Vilafranca som conscients que el foment de l’ocupació és una de les prioritats a les que s’enfronta el municipi. Des dels darrers vint anys hem assistit a una desindustrialització que ha afectat tant al sector del moble com al tèxtil. Les manufactures tèxtils han estat sempre un refugi laboral segur, però les seves pròpies circumstàncies unides amb la conjuntura de crisi global han fet trontollar la seva estabilitat i han produït com a conseqüència un ERO i d’altres situacions de dificultats, malauradament conegudes per tots. A continuació pretenem fer-nos ressò d’algunes idees que hem anat bastint entre els membres de la Plataforma i d’algunes propostes que sortiren de la I Assemblea Oberta.
En primer terme, volem referir-nos al tant anhelat polígon industrial. No creiem que siga ara el moment per a fer una anàlisi detallada de les circumstàncies que han fet fracassar, per ara, el Polígon Industrial de les Deveses, a tocar de la cruïlla amb la carretera de Benassal. Estem segurs que els actuals membres de la corporació municipal han fet tots els esforços possibles per a portar-lo endavant, però, no ha estat així, malgrat de l’esforç inversor de l’Ajuntament. Nosaltres pretenem construir amb les nostres propostes, per això, no compartim els esdeveniments que han lligat el futur industrial de Vilafranca al sanejament d’una empresa privada.


D’altra banda, des de l’equip de govern s’ha impulsat, quasi acabada la legislatura, la construcció d’un petit polígon industrial a tocar de l’empresa Marie Claire. En aquest cas, l’esforç inversor correspon en la seva totalitat a l’Ajuntament de Vilafranca, si bé, compta amb l’ajut del Ministeri d’Indústria per mitjà d’una subvenció. En referència a aquest polígon, des de la Plataforma ens preguntem si Vilafranca pot assumir un esforç inversor per a 13.000m2 i no pot fer-ho per a 25.000m2, més quan gran part del sanejament, clavegueram, aigua i llum ja arriben a cent metres del polígon de les Deveses.

Pel que fa a les propostes de la Plataforma per Vilafranca-Coalició Compromís en matèria de foment de l’ocupació, primer tractarem de portar a terme projectes per tal d’aprofitar els recursos que el patrimoni natural i cultural de Vilafranca ens ofereix, tant de manera estacional, com contínua, focalitzant els nostres esforços en diversificar el teixit comercial. D’altra banda, volem impulsar l’aprofitament racional dels nostres boscos i entorn natural, impulsant iniciatives respectuoses amb la natura, però conscients de la seva riquesa. També volem engegar una borsa de treball que aglutini a tots els vilafranquins i les seves habilitats, per a repartir de manera equitativa i prioritzant les persones més necessitades les despeses econòmiques puntuals a les que ha de fer front l’Ajuntament.
Amb tot, hi ha una aposta que pot englobar totes les anteriors, o que pot servir d’eix per a que pivoten les iniciatives empresarials a Vilafranca; aquesta aposta és el cooperativisme. Des de la Plataforma volem impulsar una corporació municipal que canalitze l’esperit emprenedor del que sempre ha fet gal·la el nostre municipi per a fomentar, recolzar i orientar aquelles iniciatives que puguen tindre èxit si es fan de manera col·lectiva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada