divendres, 31 d’agost del 2012

Plenari d'agost


El plenari corresponent al mes d’agost va ser mins en punts de l’ordre del dia, però intens en quant a debat, degut a que el punt més rellevant, la moció del PSOE referent a la l’ordenança que regula la taxa de residus, es refereix a una assumpte que ha alçat polseguera en els veïns de Vilafranca.
La resta de punts, a part dels d’obligat compliment, com l’aprovació de les actes anteriors i els decrets d’alcaldia, només es referien al sotmetiment a la votació per part del ple del Compte General de l’Exercici 2011. El Compte General va ser tractat en una comissió d’Economia específica. L’aprovació pel plenari és un tràmit burocràtic necessari per a que els serveis d’intervenció de l’ajuntament el puguen remetre a la Sindicatura de Comptes per a la seua revisió.
La moció que presentava el PSOE esgrimia una sèrie d’arguments per a proposar la modificació de determinats punts de l’ordenança reguladora de la taxa de residus que aprovà en desembre de 2011 el Consorci de Residus. Aquest Consorci està format pels 49 pobles adscrits a la zona 1 del plan zonal de residus que va establir la Generalitat. La proposta del PSOE estableix la modificació d’una sèrie de punts, com ara una selecció més acurada de les classificacions dels comerços en relació a la generació de residus i la creació d’un tram de pagament mínim que s’estipule en els 50 metres quadrats. A més, la moció instava a la Diputació i a la Generalitat a recuperar la bonificació en la taxa en les zones rurals i d’interior. En definitiva, la moció estableix que s’adapti a la realitat rural una ordenança que no tracta per igual els establiments de zones poblades i turístiques de costa i els d’interior, quan la realitat és ben diferent.
La moció surti aprovada amb els vots favorables del PSOE i de Plataforma per Vilafranca i amb l’abstenció del PP. En aquest punt, el PP va acusar l’alcalde Òscar Tena de no estar present en les reunions del Consorci i de tractar de corregir ara una ordenança que s’haguera pogut modificar en el període de gestió. Òscar Tena, per la seua banda respongué que ell no forma part de la Comissió de Govern del Consorci i, per tant, no està convocat a les reunions. Tot i així, el PP proposà que la comarca dels Ports s’uneixi en una insubmissió fiscal de la taxa per part dels autònoms fins a que s’aclareixin les reclamacions i es sàpiga quina és la taxa definitiva.
En el torn de precs i preguntes, el PP traslladà queixes per tracte en el servei dispensat en la farmàcia i diverses iniciatives de circulació vial, que seran tractades en una comissió d’Urbanisme. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada