dimarts, 12 de juny del 2012

Ple del mes de juny



De caire eminentment administratiu, es celebrava ahir dilluns el ple de l'ajuntament corresponent al mes de juny. Per una banda s'aprovava la sol·licitud de dues ajudes de la Generalitat Valenciana, una amb la Conselleria de Turisme qui, en forma de conveni, destina subvencions per als municipis turístics per tal de sufragar part d'aquestes despeses; l'altra, les ajudes econòmiques a l'escolarització del primer cicle d'infantil. Ambdues ajudes es convoquen cada any; destaca, no obstant, que en el deute que manté la Generalitat amb l'Ajuntament es troben aquestes mateixes ajudes corresponents a exercicis anteriors.
En un altre ordre de coses, s'aprovava l'alienació del sòl industrial del polígon en una segona fase d'oferta i s'informava per part de l'equip de govern de l'operació de crèdit ja aprovada per tal de procedir al pagament a proveïdors. En el polígon industrial quedaran ara 600m2 disponibles, mentre que cap la possibilitat, segons informava l'alcalde, d'ampliació de les infraestructures. El crèdit per a pagar als proveïdors, 543.280€, finalment tindrà uns interessos del 6% i una amortització de deu anys. La mala gestió de la Generalitat i la falta de liquidesa que ha generat el deute ens costarà als vilafranquins aquest 6% del total del crèdit, dels que enguany ja en pagarem més de 16.000€.
Finalment s'aprovava per unanimitat una ordenança municipal que regularà el vallat i la neteja dels solars urbans sense urbanitzar, per tal d'evitar possibles danys, presència de brossa o possibles incendis degut a la vegetació. L'ajuntament inspeccionarà els solars i aconsellarà als propietaris sobre el seu acondicionament, amb una normativa comuna per a tot el municipi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada