divendres, 2 de desembre del 2011

Ple extraordinari de l'Ajuntament de Vilafranca

   L'Ajuntament de Vilafranca celebrava dijous ple extraordinari de la Corporació per tal d'actualitzar i adaptar diverses taxes de serveis als veïns; es tracta d'un ple extraordinari i urgent, apremiat per la data obligada de publicació de les ordenances, abans del 31 de desembre.
   En la reunió, l'equip de govern presentava l'actualització de taxes que portaven algun perídode sense fer-ho, com són la del Poliesportiu, la del escorxador, o la de les terraces de l'hostaleria; també presentava l'increment o la implementació de noves taxes, com l'aplicable als residus inerts derivats de la construcció, o per l'expedició de diversos documents administratius de les oficines municipals. En aquest punt, des de Plataforma per Vilafranca instarem a l'equip de govern per a que publiqui un document amb els detalls de totes aquestes noves taxes. En aquest mateix sentit, també es comunicava als regidors que el rebut de l'aigua haurà de veure's incrementat pel cobrament d'un canon de la Conferderació Hidrogràfica al voltant del sanejament de les aigues residuals.
   Des de Plataforma per Vilafranca considerem que aquest no és un plenari que satisfà als regidors, donat que aproven un increment en el preu dels serveis que es donen als veïns, però, no obstant, es torna necessari fer-ho per la situació de contracció de la despesa de les administracions i el descens dels ingressos, a conseqüència de la manida crisi econòmica.
   Nosaltres, en el plenari de Novembre, vàrem presentar un pacte per tal de consensuar els pressupostos i traslladar així un missatge unitari a la ciutadania al voltant de la greu situació econòmica de les administracions. Per la nostra part, i sent coherents amb aquell pacte i aquell esperit, facilitarem  amb la nostra votació l'aprovació de l'increment en aquestes taxes i impostos, però, no obstant, em trobat a faltar i així volem manifestar-ho, una major voluntat per part de l'equip de govern per tal de debatre aquestes imposicions; aquest ple extraordinari agafà per sorpresa a tota l'oposició, igual que ho farà amb la ciutadania, i ens haguera agradat que se'ns haguès consultat abans, per tal de fer-nos partíceps de les dificultats i per tal de tindre en consideració la nostra veu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada