divendres, 16 de desembre del 2011

Ajuntament de Vilafranca. Plenari de desembre

   Nou mes i nou plenari de l'ajuntament de Vilafranca, el corresponent a desembre. En aquesta ocasió, l'ordre del dia proposava l'adjudicació de l'obra del polígon industrial, l'atorgament dels metres quadrats de sól industrial als seus beneficiaris,  l'adhesió a la Central de Compres de la Diputació, les obres dels POYS per a l'any vinent, l'adjudicació a les ONG's beneficiaries del 0'7% i una declaració de solidaritat amb els pobles de la Banya d'Àfrica. 
   Al respecte de les obres, la regidora d'urbanisme Sivia Colom donava compte d'aquelles que s'acometran en el municipi i en la pedania de la Pobla, derivades dels plans provincials d'obres i serveis; es tacta concretament de l'ampliació d'un mur de contenció en el carrer Cid i de la creació d'una infraestructura hídrica de suport en la Pobla, per a previndre sequeres. Les aportacions económiques aniran al càrrec de la Diputació i de l'Ajuntament, tot i que, cal apuntar, que des de l'entitat provincial s'ha reduït la quantitat màxima de l'obra per tal d'optar a  la subvenció, que també s'ha vist minvada en el seu percentatge; aquest fet provoca que els ajuntaments no pugin enllestir grans obres perquè, per una banda no tindrien suport provincial i per l'altra condicionarien els pressupostos municipals amb unes quantitats inassumibles, i més amb la situació d'angoixa financera a la que els sotmet la Generalitat amb  impagaments i  deutes.
    En referència al polígon industrial, s'adjudicà l'obra a la comercial Jujosa, tal i com indicà la Comissió d'Obres, reunida dilluns 12 de desembre; en aquesta mateixa reunió, s'atorgaren els metres quadrats de sól industrial als sol·licitants, quedant-ne pendents aproximadament uns 1000m2 per a una pròxima convocatòria.
    El regidor Victor Tena fou l'encarregat de presentar a la Corporació per a la seva votació l'adhesió al a Central de Contratació que impulsa la Diputació de Castelló; es tracta d'una central de compres per tal d'aconseguir reduccions en els tràmits i en els costos dels productes que poden necessitar els ajuntaments, al centralitzar les comandes i poder optar a millores en les condicions i en els preus. No obstant, tal i com indicà el regidor de cultura i festes, l'ajuntament de Vilafranca prioritzarà als comerços locals alhora d'abastir-se si aquests ho poden submnistrar.
   També tingué lloc l'elecció del jutge de pau, per un període de quatre anys; Enrique Monferrer repetia en el càrrec, quedant Juan Manuel Falcó com a suplent.
   En el tram final del plenari s'abordava la part més solidària de la convocatòria, al presentar la regidora de Benestar Social, Tere Garcia, per a la seva aprovació, les candidatures d'entitats no lucratives al 0'7% solidari que entrega el municipi cada any. En aquest exercici, la quantitat de 8.664€, s'entregarà a ONG's que realitzaran projectes en Gaza, Senegal, Haiti, Níger i Burkina Faso. D'altra banda, es llegí una declaració institucional de solidaritat amb els pobles de la Banya d'Àfrica, que servirà de punt inicial, junt a la presentació que tindrà lloc el dia 23 en el concert de Nadal de la Unió Musical de Vilafranca, del projecte Vilafranca Solidària.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada